Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2006 16:04 - Някои експерименти с български имена
Автор: geo Категория: Забавление   
Прочетен: 3761 Коментари: 2 Гласове:
0



Популярните имена винаги са ми били интересни, най-малкото защото аз се казвам Георги - доста често срещано име, все още, а и фамилията ми и тя - Георгиев. Звучи почти като Иван Петров. Тук обаче ще докажа, че това е неправилно, и всъщност Иван Петров звучи като Георги Георгиев и използването на Иван Петров в разни анектоди и за заместване на истински имена на личности с цел анонимност е нецелесъобразно, тъй като дава по-малка степен на анонимност от Георги Георгиев. (еха, какво изречение)

Та, просто търсене за Иван Петров в Zip.bg връща само 2 резултата, докато търсене за Георги Георгиев връща цели 6! Три пъти повече - няма какво да повече да се обсъжда: НИЕ СМЕ ГЕОРГИ(TM) (последното го казваме в един глас с един адаш, когато искаме да стреснем някого :-))

И по малки имена пак бием и Иван и Петър, а също и Димитър и Николай:

Георги - 84
Иван - 65
Петър - 48
Николай: 68
Димитър: 62

И така, Ние сме Георги(TM) и сме много  ;-)

P.S. Ще наглеждам тези цифри успоредно с растежа на Zip.bg, да не би някой да се опита да ни избута от първото място ;-) Все пак тези данни са само от един месец насам.



Гласувай:
0



1. dosheva - телефония указател....
13.12.2006 18:26
ще ти даде по-ядна представа., макар че няма много млади хора, но пък в Зип.бг има предимно такива.
цитирай
2. geo - Няма интрига
13.12.2006 18:39
с телефонния указател, докато виж, в Zip.bg е интересно - мога да ги видя на снимка и даже да си поговоря с останалите Георги Георгиев :-)

P.S. А и хората вече разбират, че GSM-а им е по-евтин и по-удобен от стационарния. Аз например от две години въобще нямам стационарен номер - абсолютно ненужен разход, така че ако се бях потърсил в указателя нямаше да ме има, да не говорим, че там пише само титуляра по сметката, не всички...

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: geo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2625937
Постинги: 190
Коментари: 768
Гласове: 1921