Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2023 16:01 - © Операция "Барбароса–2"
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 2472 Коментари: 16 Гласове:
7

Последна промяна: 23.01.2023 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
23.01.2023г.

image
     Събралите се вчера в американската база в германския Рамщайн – независимо от името на тази среща на представители на петдесет държави, които са част от антируската армейска коалиция – обсъдиха план за започване на пълномащабни военни действия срещу страната ни. При първа възможност.
Участниците в дискусията биха могли да се нарекат, както си искат : "Консултативна група", "Асоциация на овощарите и зеленчукопроизводителите" – същността на взетите решения не се променя. Това е обявяване на война. И то без никакви резерви и на практика без никакви ограничения, които биха могли да се отнасят до използването на определени видове оръжия.
Наричайки действията на коалиционните войски (и няма значение присъствието или отсъствието на редови военнослужещи на Северноатлантическия алианс директно в зоната на провежданата от Русия Специална операция) началото на войната е едновременно легитимно и разумно, ако погледнете списъка с бъдещи доставки за Украйна. Просто няма леки и ненападателни оръжия.
Американският военно–промишлен комплекс и неговите кормчии – Пентагонът и Обединеният комитет на началник–щабовете (аналогично на Генералния щаб) – вече нямат центрове за задържане, алтернативи и най–важното – нямат избор.
Целта е да се постигне това, което коалицията на Райха не успя да направи през 40–те години, това, което НАТО не успя да направи след войната, отприщвайки надпревара във въоръжаването, за да отслаби съветската икономика, към което добавиха мощна пропагандна студена война. И изглежда, след като унищожиха СССР, те бяха по–близо от всякога до унищожаването на страната ни, разбивайки я на републики и отприщвайки граждански борби, подпалвайки я тук и там. Но те сгрешиха.
Нова Русия успя да се измъкне от примката (а тя вече висеше на бесилото, издавайки предсмъртни хрипове) и се откачи. И не просто да се измъкне, а на практика възстанови страната (за кой ли път). Носещи, макар и не дебели като на тези, които се опитаха да ни унищожат, просперитет, стабилност и увереност в бъдещето.
Заседаващите от Рамщайн, които са наясно, че четвърти път няма да има, се държат така, сякаш не е имало предишни опити.
Американците, които, разбира се, ръководят това котило от дребни и отмъстителни персонажи, уви, са слабо запознати, както с нашата история, така и с историята на онези битки, в които СССР спечели.
В Рамщайн залагат на блицкриг, смятайки, че бронираната мощ е в състояние да смаже Русия. Почти безпогрешно може да се каже, че този блицкриг ще изглежда така : "Основните сили на руските сухопътни сили трябва да бъдат унищожени чрез смели действия на танкови клинове, проникващи далеч в територията, предотвратявайки изтеглянето на боеспособни вражески войски дълбоко от страната. Чрез бързото настъпление на войските те трябва да достигнат линията, от която руските ВВС няма да могат да извършват нападения на обекти на (украинска) територията. Крайната цел на операцията е да се създаде щит. По време на тази операция руският флот бързо ще бъде лишен от своите бази и съответно повече няма да може да участва във военните действия. Ефективната намеса на руските ВВС трябва да бъде предотвратена от самото начало на операцията чрез мощни атаки срещу тях".
image

Операция "Барбароса" е кодовото име, избрано от върховното командване на Вермахта за нападението над СССР през 1941–ва година, с което започва Германо–съветската война 

Това в кавичките (със съответните корекции на момента) е цитат от плана за блицкриг, разработен през 1940–та година, който стана основната част от операция "Барбароса". Чете се почти като днешната кореспонденция след консултациите в базата Рамщайн.
В същата директивна част на операцията специална роля беше възложена на танковите подразделения. Именно на тях ръководството на събралите се в Рамщайн – о, извинете, командването на Вермахта – възложи главната роля в пробива на отбранителната линия на руските войски на линията на сблъсъка, за да осигури, както се казва сред военните, "оперативно пространство" за настъпление.
"Дърпай–бутай" с убеждаване на Германия да достави своите "Леопарди", тъй като военната помощ за Украйна не е представление за обществото (докато обаче не се вземе решение), просто без този тип въоръжение настъплението може да затъне.
Според същата военна доктрина отпреди повече от 80 години, от която НАТО изтупа праха, първо се използват леки танкове за разузнаване на терена и отразяване на евентуални атаки (същият AMX–10RC, който Макрон възнамерява да достави на Киев), а след това се използват тежки – с мощни брони и оръдия, но бавни в битка.
Звучи притеснително? Несъмнено. Изглежда страшно? Специално за тези, които участват в планирането на блицкриг. "Бърза война" – не защото са по–силни от нас и ни превъзхождат числено. Въобще не. Западът бърза, защото времето на главния диригент на сегашната военна кампания срещу Русия изтича. Още няколко седмици – и Съединените щати ще се потопят (отначало частично, а след това изцяло) в нов изборен цикъл, а тези, които вземат политически решения, определено няма да са за Украйна. Това е първото.
Второ. Поражението в прокси (да запазим лицемерието, така почитано по бреговете на Потомак) войната с основния геополитически противник – Русия – ще унищожи всички шансове на сегашния собственик на Белия дом за преизбиране. Конгресът, който вече е под контрола на републиканците, ще започне това, което обикновено се прави в Америка с политическите съперници – разследвания на различни нива при които можете да събирате материали за импийчмънт (Вече претърсиха дома на Байдън).
Трето. Времето тече и за агресорите. Тоест европейците. Тоест тези, които, припомняме, бяха освобождавани поне два пъти от Русия. Прогонвайки Наполеон чак до Елба, без да забравяте да посетите Париж по същото време и изтощавайки кафявата нацистка чума, унищожавайки хитлеризма в леговището му.
image

На разходка в Париж – Император Александр I на прогулке в Париже, 31 март 1814 година

И в двата случая с цената на живота на милиони. За наша велика скръб.
Но в резултат на това Франция загуби армията и амбициите на страната завоевател (колесни танкове и самоходни оръдия "Цезар" – военният максимум, който Париж е в състояние да осигури днес), а Германия, въпреки войнствените думи, едва ли ще се съгласи, като знае как завършват подобни игри, да изпрати своите "Леопарди" да се бият с руските танкисти.
Четвърто. Обединена Европа днес няма да може да си позволи да обикаля военната столова, без да се лишава от нищо, тъй като менюто вече не е същото, а и пари за банкет няма. Изявленията на Макрон за увеличаване на разходите за война до 2030–та година на 400 милиарда евро имат почти същата тежест като приказката за обещанието да научи магарето да говори. Думите са добри, но делата няма да ги последват.
Но като вземем предвид всички тези факти и фактори, вие трябва да разберете, че битката ще бъде най–тежка, че бронираният юмрук, с който се готвят да ни ударят, ще трябва да бъде унищожен, макар и спокойно, търпеливо, знаейки, че се решава съдбата на страната. Нито повече, нито по–малко. Че резултатът ще бъде свят, в който нашите интереси и загриженост за сигурността трябва да бъдат платени, както винаги, със собствената ни кръв.
Не се знае какво са мислили за това събралите се в Рамщайн, но със сигурност може да се каже, че сегашният им светкавичен криг – с "Леопардите" и "Цезарите" – ще бъде прекъснат. И не само със силата на руските оръжия и прочутия руски военен дух, но и защото изучавахме науката за победа не на срещи и изграждане на линията Мажино, а на бойното поле.
Тази практика не се купува от бюджета, още повече, че е невъзможно да се плати с чужди пари. Тези, които желаят да се запознаят с такова счетоводство, могат отново да изучават историята на пораженията на нашите врагове. И да се запознаят с историята на нашите триумфи на бойното поле.
image

Министърът на войната на Германия Борис Писториус и шефът на Пентагона Лойд Остин се смеят на приказките на министъра на войната на Украйна Алекси Резников за победа на Незалежната над Руската федерация по време на среща на контактната група за подкрепа на Украйна във военновъздушната база "Рамщайн" в Германия © AFP 2023 / Андре Пейн 

Елена Караева

https://dzen.ru/a/Y8t1FLbrYXwxeI9n




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. bojinkata - Ще има Нюрмберг-2! И още два руски ...
23.01.2023 16:26
Ще има Нюрнберг-2! И още два руски танка на площада в Берлин до двете 34-ки! Мераци, мераци!
цитирай
2. bojankata - Фактът, че публикуваш коментар за ...
23.01.2023 16:35
Фактът, че публикуваш коментар за това събитие не от български автор, а на някаква путинска пачавра, говори, че не си българин, а жалък путиноид. Светът се обединява срещу рашизма, както срещу фашизма, и Путлер го чака същото като хитлер.
цитирай
3. bojankata - Пише се НюрНберг бе, путинска въшко.
23.01.2023 16:37
bojinkata написа:
Ще има Нюрмберг-2! И още два руски танка на площада в Берлин до двете 34-ки! Мераци, мераци!


Ще има международен съд срещу Путлер, естествено. И ще свърши жалкия си животец в някой затвор.
цитирай
4. bojinkata - Ще има Нюрмберг-2! И още два руски ...
23.01.2023 16:46
bojankata написа:
bojinkata написа:
Ще има Нюрмберг-2! И още два руски танка на площада в Берлин до двете 34-ки! Мераци, мераци!


Ще има международен съд срещу Путлер, естествено. И ще свърши жалкия си животец в някой затвор.

Адаш, Н или М не е толкова важно! Важното, че имаше съд и много фашаги и като сегашните от уркостан и запада, си го получиха. Е, на други им се размина! Ти подкрепяш ли фашизма?! Путин не го мисли! Стягай раницата, автомата и на фронта, да защитаваш Zеления!
цитирай
5. bojankata - Адаш, аз осъждам фашизма и затова ...
23.01.2023 16:56
Адаш, аз осъждам фашизма и затова съм срещу Путлер, защото единствените фашисти днес са руснаците. Затова режимът там се нарича рашизъм.
Не аз, вие, путинските подлоги, трябва да ходите на фронта. Нормалните хора сме за мир. Путинските фашисти нападнаха Украйна, а не обратното.
Путлер капут!
цитирай
6. nedovolen - Двама са се посирали в различно в...
23.01.2023 17:31
Двама са се посирали в различно време пред Москва. Да видим следващия.
Един пръдлив забраванко какво има да се осере.
:)))
цитирай
7. iw69 - Рамщайн,
23.01.2023 18:12
сбирката на васалните на САЩ ибрикчии и гъзолизци...
цитирай
8. kvg55 - До 1. bojinkata
23.01.2023 18:42
Ще има! И народен съд ще има.
цитирай
9. kvg55 - До 2. bojankata
23.01.2023 18:44
Заври си мнението в задния среден джоб.
Господи, сляз и си прибери вересиите.
цитирай
10. kvg55 - До 3. bojankata
23.01.2023 18:46
Господи, сляз и си прибери вересиите.
цитирай
11. kvg55 - До 4. bojinkata
23.01.2023 18:48
Ще, ами. На фронта?! Къде по–лесно и безопасно е да чукаш от дивана и да ти капе в сметката.
цитирай
12. kvg55 - До 5. bojankata
23.01.2023 18:49
Фашистите днес са в Украйна и ФАЩ.
Господи, сляз и си прибери вересиите.
цитирай
13. kvg55 - До 6. nedovolen
23.01.2023 18:51
Стиго, бе!
До Москва няма как да стигнат.
цитирай
14. kvg55 - До 7. iw69
23.01.2023 18:52
И ние сме там. Каква чест за психодесните.
цитирай
15. bojinkata - Стига, бе!До Москва няма как да ...
23.01.2023 20:39
kvg55 написа:
Стиго, бе!
До Москва няма как да стигнат.

Според Киевската пропаганда вече са на Червения площад! И адаша се радва! Колко му е да излъжеш едно зомби! Той одобрявал нацистките знаци по урките, ама бил против фашизма! Боклук!
цитирай
16. kvg55 - До 15. bojinkata
23.01.2023 21:28
Да, де! Да, де.
За укропропагандата си прав.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755408
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031