Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2013 13:41 - N-ти ден на протеста - 08 Юли 2013
Автор: geo Категория: Политика   
Прочетен: 4400 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Последните дни съм по-рядко на улицата, поради редица задължения. Днес за съжаление също ще пропусна.

Вчера обаче бях. За втора вечер протеста след като стигна Орлов Мост продължи направо по Цариградско шосе. Смятам, че оценки над 40 000 души съвсем не са преувеличени. Това е в рязък контраст с данните, които изнася полицията и които се цитират от руските медии (3-4000 души). Offnews разкриха защо се получава така, че полицията изкарва няколкостотин хиляди души с проблеми в зрението.

Хора, както винаги, имаше всякакви, включително такива с патерици!

Снимки от протеста: Offnews и Дневник.

Ето и малко кадри от мен, който има очи, да гледа (клиповете са долу). Клиповете съм правил кажи-речи от края на шествието, когато вече цяло Цариградско беше залято.

image

image

Току-що подминахме СУ. Челото на шествието вече пъпли доста нагоре по Цариградско. Зад нас има още много хора. След като спряхме на Орлов Мост колоната се точи след нас 10-15 минути.

image

image

Горе виждате какво виждах напред. Долу виждате какво виждах назад. За съжаление тези снимки винаги са срещу Слънцето...

image

Известно време след като спряхме направих тези две снимки в двете посоки на булеварда:

image

image

Шествието беше стигнало и превалило хълма на Цариградско, а виждате още колко хора не бяха минали Орлов Мост.

Харесва ми да виждам как се гърчат и се опитват да отрекат реалността някои хора, които са забравили, че "министър" значи слуга, а не цар. Другаря В.С. съвсем изкуфя и май дотолкова се уплаши, че избяга в Бургас перманентно. Ще е интересно да го видим като ответна страна по делото, което наш сънародник изповядващ исляма е завел в Страсбург, по повод погрома над джамията в София преди 2 години. Други другари пък като ги плюят си мислят, че вали. ДПС както винаги са по-ниски от тревата и са заровили са главата в земята и мислят, че не ги виждаме.

В същото време ме радва и как един куп т.нар. медии фабрикуват компромат след компромат и глупост след глупост. Никога чертата между журналистиката и пропагандата не е била толкова ясно очертана. Това също така прави взимането на решения толкова лесно - гледаш по кого летят лайната и знаеш, че това е твоя човек :-) А дано при такива очеизвадни щуротии някои хора проумеят за какво си дават стотинките всяка сутрин...

За съжаление докато си ходим по площада онези вътре май нямат никакво намерение да осъзнаят какво се случва и продължават да произвеждат "социални мерки" с изключително спорен ефект върху бюджета, говори се за взимане на кредити от държавата, за подновяване на Южен Поток, на ключови места в енергийния сектор се наместиха "наши хора". Те изглежда все още си вярват, че могат да устоят на това, което е срещу тях. Да продължаваме да им показваме, че не е така.







Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: geo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2626609
Постинги: 190
Коментари: 768
Гласове: 1921