Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2009 13:03 - БСП, ДПС и... Нова Зеландия
Автор: geo Категория: Политика   
Прочетен: 19827 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 15.04.2009 13:06


След SEO конференцията наваксвам с новините в Дневник, Капитал, E-Vestnik и Kafene. Чета за мизериите, които правят БСП и ДПС (не без помощта на Яне Янев и Напред). Парламентарните избори, европарите, регистрацията на СДС, цифровизацията, ЗЕС и подслушването в нета, боклука на София, Киро Киров...

Чета и ми става едно такова мрачно и все по-мрачно след всеки материал. Мрачно, но в същото време и малко благо, тъй като почвам да се сещам за тези гледки:

image

image

И двете са от Нова Зеландия, за която все по-често си мисля, все още не толкова сериозно, но все пак си мисля.

Защо Нова Зеландия? Красива природа, демократично и цивилизовано общество, развит интернет и не на последно място - на другия край на света е!

Не мога да кажа, че живея лошо в България, например, сравнено с Ботсуана. Но не мога и да отрека отвращението си от много от нещата тук, което нараства с всяка прочетена новина и всеки сблъсък с някоя простотия. Неслучайно уволних парламента преди известно време при това с ясни аргументи и мотиви. Уви, тия ще са от трудните служители, както посочва и andreshko.


Тагове:   ДПС,   нова зеландия,   напред,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - :)
15.04.2009 13:07
А аз отдавна научих, че истината не е такава, каквато я представят родните ни "медии". :)))
цитирай
2. prebroitel - Срамувам се!
15.04.2009 14:30
Срамувам се!
цитирай
3. sis - номера е
15.04.2009 17:59
да не четеш и по-важно да не гледаш новини! И ще се оправиш! :):):)

А картините, които даваш можеш да ги видиш и тук!

:):):):)
цитирай
4. senasualescape - Статията ме привлече заради при...
28.03.2010 22:36
Статията ме привлече заради присъсщващото в нея име - Нова Заландия. Едно красиво място използвано като красива нотка за привкус на една грутесна по смисъл статия.Жалко е защото отъждествяваш Нова Заландия с "бягство"от реалността.Лошото,в чисто национален аспект,е че си прав и не си единствения стигнал до този порив.Да,Нова Заландия е райско кътче,достойно да е мечта на истинския човек по целият света ,не само в България.Жалко е ,че България,едно също красиво "кътче",губи очарованието си заради социополитически причини!Мечтая за Нова Заландия от години и знам,че един ден ще съм там.Тъжно ми е само,че хората сами създаваме своя ад.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: geo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2626203
Постинги: 190
Коментари: 768
Гласове: 1921