Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2008 13:21 - Лъч надежда за Рила
Автор: geo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2988 Коментари: 0 Гласове:
0Явно се случват и хубави неща някъде по света. Този път и у нас. Има надежда за Рилските езера:

Уважаеми приятели,

Пишем ви с благодарност, че подкрепихте подписката за спиране на незаконното строителство в Рила. Нашата обща солидарност доведе до голям успех и Европа ни чу! На 30.10.2008 г. в София ще заседава мисия на Комитета по петициите на Европейския парламент, за да изясни фактите, свързани с унищожаването на българската природа и бездействието на българските власти в разрез с европейското законодателство. Мисията е организирана в резултат на над 10 петиции, изпратени от България в Европейския парламент, между които петицията за Рила. Събитие от такъв висок ранг е уникална възможност да принудим властите да изпълняват задълженията си към нас – хората, ценящи природното богатство в България. 
 
Общите ни усилия досега постигнаха огромен успех с пристигането на Европейския парламент в България! Сега е моментът да ги доведем докрай!

Ако искаш да остане природа в България, 
Ако разчиташ на Европейския съюз да „натисне" България да опази природата си, 
Ако си подкрепил подписките за Рила, Иракли, Пирин, Родопите, Калиакра, Странджа, Стара планина 
или просто желаеш тези места да съществуват и за твоите деца, 


eла да защитиш пред Европейската комисия по петициите своята позиция на 30.10.2008, пред сградата на Представителството на Европейската комисия в България, 
(улица Московска № 9, София)  от 11.30 на обяд (ПОИСКАЙ СИ ДЪЛГА ОБЕДНА ПОЧИВКА ОТ СЕГА)

Нека покажем, че зад хилядите подписи на хартия стоят истински хиляди хора!!!  
 
Ще започнем публичната си изява като връчим писменото си несъгласие с практиките и бездействието на Министерството на околната среда и водите (МОСВ), Министерството на здравеопазването (МЗ) и Главна прокуратура в 11.30 часа. Връчването на писмата ще бъде последвано от шествия (два лъча – от Съдебната палата и от МОСВ), всяко от които ще започне в 11.30 и ще завършат на ул. „Московска" № 9 в 12.30. Там с гражданското си присъствие ще покажем на Комитета по петициите на Европейския Парламент желанието си да запазим българската природа.Идеята е между 12.30 и 15.30, докато евродепутатите изслушват петиционерите, пред сградата на Европейската комисия да има възможно най-много хора. Моля канете приятели и познати! 
 
11.30-12.30 ч. Шествия: 
- първи лъч: Събираме се в 11.30 ч. пред Съдебната палата – бул. „Витоша" №2, след което се отправяме към МЗ – пл. „Света Неделя" №5, оттам отиваме пред Представителството на Европейската комисия в България – ул. „Московска" № 9. 
 
- втори лъч: Събираме се в 11.30 ч. пред сградата на МОСВ – ул. „Уилям Гладстон" 67 (фонтана на пл. „Славейков"), след което се отправяме към Представителството на Европейската комисия в България – ул. „Московска" № 9. 
 
от 12.30ч.: гражданско присъствие пред сградата на Представителството на Европейската Комисия в София от 12.30 до 15.30 часа, по време на заседанието на мисията на Комитета по петициите на Европейския парламент. 
 
Нека всеки, който иска да подкрепи с присъствието си акцията, да прецени къде и кога може да се включи, като се надяваме това да бъде още в 11.30 ч. на едно от двете места – Съдебната палата или пл. „Славейков", но най-важното е да сме всички пред сградата на Представителството на Европейската комисия в България не по-късно от 12.30 часа. Моля, носете свирки и музикални инструменти!  
 
Тази мисия стана възможна благодарение на: 
Силната обществената подкрепа: над 160 000 души за Рила, 18 000 за Странджа, 17 000 НОВИ подписа за Иракли, 17 000 – за Родопите, 50 000 подписа за Натура 2000 местата и специално за Черноморието… 
Хората, които окомплектоваха доказателствен материал към хилядите подписи и ги изпратиха в Европейския парламент 
Сигналите и жалбите, които коалиция "За да остане природа в България" изпраща вече 2 години на Европейската комисия 
Активната комуникация на Политическа партия "Зелените" с европейските зелени, довела до индивидуални посещения на евродепутати в България и оттам: запознаване с проблемите на място, запознаване с българските НПО, задаване на множество въпроси в Европейския парламент.  

Благодарение на ОгинТагове:   Рила,   Надежда,   лъч,


Гласувай:
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: geo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2512732
Постинги: 190
Коментари: 768
Гласове: 1921