Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2007 20:28 - Обран
Автор: geo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 17939 Коментари: 23 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Чувствам се обран. Ама наистина. Олекнал с монитор, фотоапарат и кеш. Прясно. Изненадващо съм спокоен, но ме е яд и...

Полицаите дойдоха, направиха опис, снеха показания и си тръгнаха преди час. Приятелите, които бяха дошли да ме подкрепят също изпратих, след като ми помогнаха да поподредя.

Монтирах си стария 17"" CRT и влязох онлайн да търся ключар. Оказа се, че не се налага. Професионалист - отворил си и трите ключалки без взлом, влязъл, разхвърлял всичко де що има, взел си най-оборотните и в същото време леки неща и си отишъл. За мен е оставил щедро подреждането, но не само това.

Най-малкото ме е яд. Яд ме е защото имах супер конкретното чувство, че апартамента ми ще бъде обран; поне 3 седмици предварително.  Разбира се, то не беше базирано на никакви логически изводи. Направих въпреки това някои стъпки, най-вече по въпроса със сигурното архивиране на жизнено важна за работата ми информация, така че да не увисна тотално ако ми свият компютъра.

Съжалявам. Съжалявам, че не се доверих достатъчно на чувството си, за да спася фотоапарата и парите, а защо не и монитора, ако бях взел достатъчно адекватни мерки.

Агресивност - в момента не, но ако разбера кой е не знам какво ще му се случи.

Подозрителност също има - прекарах през главата си всички, които биха могли... отпаднаха. Отметнах всякакви хипотези и предположения и сега ми остава надеждата в полицията - да намерят по някакъв начин крадеца, но и самите те си казаха, че за обири като този разкриваемостта е доста ниска.

Плановете - за нова машина др. се отлагат за известно време.

Опитах се да опиша леко-горчивото чувство "обран" и да си подредя мислите, докато се утешавам със зелеви сармички. Надявам се да не съм ви досадил. Не търся съчувствие, търся крадеца...


Тагове:   Обран,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ridiculous - Гадно е,
28.01.2007 20:48
случи ми се на два пъти преди години и, макар да не бях изгубила някакви кой знае какви вещи (нищо кой знае колко хубаво у дома нямаше тогава), чувството беше, че са нарушили някакви мои много лични граници. Тогава за доста време чувството ми за дом беше накърнено.
цитирай
2. ani101 - много
28.01.2007 20:52
неприятно.
Дано полицията си свърши работата....
Сега взе ли накакви допълнителни мерки за да няма пак такива инциденти
цитирай
3. andreytcho - Кофти брат :((
28.01.2007 20:54
за вещите ок, ама защо имаш кеш у вас? до 100 кинта айде, но повече.

мога да ти дам компютър от 96-та, 133Mhz, 8 RAM, 520 HDD, модем, видео 2 MB
цитирай
4. piccola - Гео,
28.01.2007 21:00
нищо не може да се каже, което да те накара да се почувстваш по-добре, защото нищо не може да ти вземе отнетото:(

само мога да стискам палци и да се надявам, че полицията ще си свърши работата!
има моменти в които го правят...все пак познават кварталните апаши и винаги има начин да разберат кое къде е отишло...важното е да имат желание!

м***а му! наистина много неприятно!
цитирай
5. kuromur - Искрено съжалявам, защото си св...
28.01.2007 21:02
Искрено съжалявам, защото си свестен човек. Надявам се да го хванат- поне отпечатъци предполагам, че са взели. Но честно да ти кажа, разхвърлянето ми се струва малко pro- форма. Или е имал много време(което не ми се вярва), или горе- долу е знаел какво къде да търси(т.е. някой е могъл да го изпрати). А пък и това за професионалото отключване?! Да не ти е свила номер някоя бивша приятелка? Или някои около тебе, който е имал достъп до ключовете?

Предлагам ти да си вкараш СОТ и се надявам да си спокоен, доколкото е възможно!

цитирай
6. stealth - Крадецът е някой от твоите добри ...
28.01.2007 21:17
Крадецът е някой от твоите добри познати,или някой,който е казал къде каквото трябва.
цитирай
7. geo - kuromur-е
28.01.2007 21:18
да, взеха отпечатъци, какво ще излезе от тях - не знам. Разхвърлянето - ами да ти кажа доста солидно си беше обърнато всичко, даже ми е скъсал на офиц. костюм калъфа, разпран направо. Определено е търсил още. А да е имал време - защо не, ако ме е следил достачно дълго време щеше да предположи, че има поне няколко часа.

Колкото до отключването - определено го е направил човек, който разбира от ключалки, не е взлом. Ключалките обаче бяха нефункционални, т.е. не е влизано с ключ, а са обработвани, за да се отворят. Независимо от това всичко ще се сменя, то е ясно.

За СОТ-а - да, обмислям дали си струва инвестицията.

@andreytcho - мерси за офертата, но за момента не ме интересува :-)

@picolla - материалните поражения не ме притесняват чак толкова - пари се печелят, техника се купува. Повече се притеснявам от психическите последствия - напр. да не стана бесен параноик или маниак на тема сигурност, освен другото, описано горе - като например яда, че не успях да различа достатъчно уверено параноята от т.нар. шесто чувство...
цитирай
8. tessy - то когато се случи това е ужасно
28.01.2007 21:50
Според мен, както казваш ти техника се купува, а пари се печелят, но е брутално, когато хора с нищо не заслужили си патят. Или когато някой вземе нещо на готово, нещо, което не му принадлежи. Кофти е да загубиш нещо сам, но милиони пъти по- кофти е да ти го вземат... А и ядът е по- голям.
Съжалявам, и стискам палци да не станеш параноик.
цитирай
9. voucher - Мда познато...
28.01.2007 22:24
случи ми се преди няколко месеца. Гадовете са толкова нагли и безшумни. Влязоха в апартамента ни докато сме спали с жена ми. Взели са само пари и дебитни карти странното е че са преджобили портфейлите и са оставили документите. За щастие са влезли в единствената стая с отворена врата. Ако бяха влезли при нас в спалнята??? Хм. Как ли щеше да завърши всичко... и всичко това вследствие на касовите брави, тежките метални врати и дебелите вътрешни врати от мдф.
цитирай
10. markes - кофти наистина
28.01.2007 22:30
на брат ми му се случи наскоро....бях до него по някаква случайност....много обичаше фотоапарата си...работеше с него...сигурно ти би го разбрал дори по- добре...искрено ти съчувствам....
цитирай
11. anahata - Няма да открият крадците:((
28.01.2007 22:50
Освен ако по някаква случайност не ги спипат по друг повод, но дотогава вещите ти ще са вече при друг притежател, а ти ще ходиш по съдилища . . .
Ееееей, ама как ме хвана яд само - като знам колко си харесваше фотоапарата:(
И в нашия дом са влизали обирджии, и тавана ни претършуваха, и на сина ми апартамета - също. Той обаче веднага след това си сложи аларма - не я свърза към СОТ, но в апартамента влизат доста кабели - те крадците не винаги могат да знаят има ли или няма СОТ.
Да си жив и здрав - ще спечелиш парички и ще си купиш още по-хубав фотоапарат и монитор.
Приеми го, че кражбата е смекчен вариант на още по-голяма неприятност, която ти се е разминала. И другия път си слушай вътрешния глас и не се съмнявай в него :)
цитирай
12. streetsmart - А знаеш ли какво е да си вътре, докато ти бърникат ключалката с шперца
28.01.2007 22:52
На мен ми се случи наскоро - звъннали да проверят има ли някой вкъщи, а аз в банята - хич не си направих труда да отварям. И като излизам, чувам стърженето по вратата. После няколко седмици се стрясках насън.
цитирай
13. tzappa - Моите съчувствия
28.01.2007 23:14
Наистина знам какво е чувството!
Относно това какво можем да направим, ми хрумна следното. Предполагам, че този блог го четата много хора от най-различни краища на София и околностите. Кажи марката и модела на фотото и монитора, и всеки от нас да провери няколко заложни къщи, които са му наблизко. Ако видим такива модели - може да сравниш серийните номера (ако си пазиш гаранциите) и... после не знам, може би е работа на полицията.
цитирай
14. geo - @tzappa
28.01.2007 23:41
мерси за идеята. На мен ми мина през ума нещо такова, още преди да напиша поста, но после реших 1. че не мога да ангажирам хората с това 2. че шансът е много малък, струва ми се че са ги позатегнали заложните къщи 3. едва ли в заложна къща ще отиде тази техника.

Абе мамка му, няма как да навреди, нали?

Multimedia Digital Photo KODAK LS753 (EasyShare ) - 5mpix, сериен номер: 42932453.

Беше зареден с чисто нова 1GB Transcend SD Card, 80х, сериен номер: 149987-2965.

LCD Monitor Fujitsu-Siemens SCALEOVIEW C19-10
и изреждам всички номера, писани на кутията (тъй като още не съм намерил гаранцията)
SAP-NO. 10600640447
S26361-K1058-V170
мисля, че това е серийния номер:
SNR.
YENE002230
цитирай
15. geo - Междувременно
29.01.2007 00:29
малко по на спокойствие забелязах, че ми липсват и:

- зимно яке, шушлеково с пълнеж, едва ли има начин да се докаже, че е мое
- скапани очила за плуване
- един нож пеперудка
- един хубав сгъваем нож (хубав - за 5-6лв. може да се намери навсякъде), който си ползвах на туристическите походи и компаса ми, който си купих под Шипка (за 3-4 лв.).

wtf?
цитирай
16. nio - На мене пък снощи ми задигнаха буса. ...
29.01.2007 01:13
На мене пък снощи ми задигнаха буса.
Една 20 год "каручка" дето кротко си седеше пред блока.
За късмет,полицята го намерила преди да съм разбрал че е изчезнал.
Зарязан насред пътя.
Ами то стара барака лесно ли се кара.Трябва да и се помолиш,ако не ще,да почукнеш от тук от там.
Те си мислят че е като да се качиш на нов Мерцедес.
цитирай
17. boyoto - Geo
29.01.2007 11:59
много съжалявам. На мен ми се случи като бях в 1 курс, значи отдавна ще да е било - преди около седем години. И не искам да те отачайвам, ама те не още в началото ми казаха, че няма да могат да ги хванат - пипали са всичко с ръкавици. А вратата си беше стабилна, но въпреки това. Странното е, че се случи през деня - някъде към 16 часа, докато съм бил на упражнения в университета. Задигнаха ми сд-касетефона, за който пестях пари от работата ми като продавач на вестници на сергия предишната година. Съдба. Дано твоят случай е по-различен...
цитирай
18. dosheva - :):):)
29.01.2007 12:12
може пък да е за хубаво.
Сега...започни да се вслушваш в чуството и може....да прамениш живота си :):):)
цитирай
19. sigrina - [S]
29.01.2007 20:14
Искрено ти съчувствам и дано скоро имаш нови фотоапарат/монитор/пари и пр :)
Поздрави :Ь
цитирай
20. noir - ~ N ~
29.01.2007 23:41
Мани вещите, чувството остава :\
цитирай
21. sigrina - [S]
30.01.2007 08:08
Той ще намери по-хубаво, с което да го замени.
Нали geo :)
цитирай
22. inthelight - Съчувствам ти. . . Сега ще трябва да ...
01.02.2007 21:40
Съчувствам ти...
Сега ще трябва да се продължи напред, въпреки неприятното чувство, въпреки липсата на много неща.
Но все пак никой не може да ти попречи да си преследваш мечтите, нали? Материалното може да се открадне, но не и това, което е в теб.
Чао! И ти желая усмивки и успех в решаването на проблемите!
цитирай
23. анонимен - Опит за утешение...
07.02.2007 04:51
Ние пращаме крадливците в концентрационни лагери, за осмисляне на вината, но по правило сме забелязали, че колкото по-голямо неравенство има в едно общество, толкова по- популярно средство за поминък е кражбата. Коренът на злото е в тоталната бедност и отчаяние на едни обществени прослойки, от една страна, и циничната, нагла бих казал, демонстрация на материален стандарт, на други. Нищо лично, Гео, не ме разбирай погрешно, компът все пак е нещо като вещ от първа необходимост, но това че са посегнали на старото ти яке следва да те наведе на мисълта, че крадците са били зле облечени и крайно нуждаещи се копелета. Не знам дали това ще те успокои, но приеми станалото като един вид благотворителност в полза на крайнонуждаещите се социално слаби индивиди, дано ти олекне :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: geo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2619666
Постинги: 190
Коментари: 768
Гласове: 1921