Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2006 19:11 - Хелоуин?
Автор: geo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 12358 Коментари: 8 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Седя си аз на пред машинката и си работя, като в последните 60-90 минути се боря с мисълта да сляза до долу и да си купя нещо за вечеря, но засега надделявам. И както съм заорал в едни сорс кодове, на вратата се звъни.

За да разберете ужаса, който се изписа по лицето ми от факта, че трябва да отида и да отворя врата, ще ви опиша как изглеждах:
- панталон - долнище на пижама.
- нагоре по потник и жилетка, показваща малко от окосмяването на гърдите.
- чорапи
- небръснато лице
- изцъклени от компютъра очи, леко кръвясали, както обичайно.

Няма как, трябва да се отвори. Отивам, поглеждам през шпионката - някакво хлапе. Отварям и се чува едно полуумряло "честит хелоуин!". 

Ами сега?

Оказах се заобиколен от 4-5 дечурлига, под кръста ми едва ли не, облечени... не, не познахте. Съвсем нормално си бяха облечени. Но все пак не ми се беше причуло: "честит Хелоуин"...

Да съм се отнесъл толкова, че да съм забравил в коя държава съм - не съм. Да съм проспал няколко години време - не съм. Явно децата се бяха объркали, както за държавата, така и за човека: сигурен съм, че в гореописания вид съм изглеждал много по-страшно от тях :-)

Все пак трябваше да се реагира, тъй като според знанията ми децата са дошли с цел да ми искат бонбони или да ми правят пакости. Но как да реагираш, когато нито имаш намерение да празнуваш подобен празник, нито имаш каквито и да е бонбони или други сладкиши вкъщи...?

"Ами аз не го празнувам този празник" беше най-доброто, на което бях способен в този момент.

В този момент от асансьора слезе възрастна жена, която също беше поздравена по същия начин (между другото, защо "Честит Хелоуин", вместо "сладкиши или пакости"?) и на лицето й веднага се изписа въпросителна физиономия. Последва въпроса "Какво е това?" последва обяснението - "идваме и ни давате бонбони или правим пакости". 

Е, както се е видяло, аз ще отнасям пакостите. Да си призная, не ме е страх изобщо от тях, само да не ми резнат лан кабела, че тогава ще стане лошо :-)



Гласувай:
0



1. cheerleader - споко
31.10.2006 19:23
най много да метнат някой домат или яйце по вратата ти. няма да се сетят за лан кабела ;)
цитирай
2. erato - знаеш ли ги ...
31.10.2006 19:36
модерните хлапета какво са намислили...може да ти хакнат компютура:) мале....страааааааааааах
цитирай
3. geo - Хехе
31.10.2006 19:41
да хакват. Ако могат. Аначе това за пакостите беше в кръга на шегата. По-скоро ми стана интересно от какъв зор ще се натискаме да празнуваме този доста глупав, поне за мен, празник. Ние нашите празници, които имат хилядолетна традиция, ги празнуваме все по-унило, та Хелоуин ли...

Предполагам обаче, че единствената им мотивация е била именно материалната, т.е. да си хапнат бонбонки на аванта :-)
цитирай
4. anahata - Geo,
31.10.2006 20:25
техният Хепоуин е аналогичен (поне донякъде) на нашия Архангеловден. По това време на годината тънкият свят се доближава до нашия и става възможен както контактът между обитателите на двете измерения, така и проникването на недотам добронамерени същества в нашия свят. Това символизира Хелоуин, както пък на Архангеловден се отбелязва една от големите задушници в памет на покойниците и за упокой на душите им. Трябва да се вземе предвид и Ин / Ян енергиите. ЯН бележи своя пик по време на лятното слънцестоене, докато ИН - по време на зимното слънцестоене, когато християнският свят празнува Рождество Христово.
цитирай
5. estrella - Ако
31.10.2006 21:01
прочета още един пост за хора, които са се сблъскали с хора, празнуващи Хелоуин, а не Архангелов ден, или постове, в които френетично се призовава за украсяване на тикви, ще запратя всички тикви, бонбони и пакости по първия, които ми се изпречи.
Знаете ли кога е ЗАдушница? Времето за почитане на мъртвите според НАШИТЕ правила?
Извинявай, Гео, че избухнах в твоя блог, отивам в моя да продължа да се пеня.
цитирай
6. анонимен - estrella
02.11.2006 17:40
споко де... споко... успокой се... ти си котка...

Така... Добре...

Нещо ми се струва, че тук някой ги друсат някакви измислени "патриотични" комплекси...
Защо се опитваш да докажеш на света (той това много добре го знае), че Ганьо е мега ограничен, двуизмерно мислещ пълноглавец?!

Ганьо е уникат, а който каквито иска празници да празнува, важното е да е весело. :-)

http://img327.imageshack.us/img327/2808/tisibulgarinnb4.jpg

Поздрави
цитирай
7. jvt - Dosta se uchudih...
07.11.2006 23:26
kogato prochetoh v bg.com che v Sofia praznuvat Halloween...? Stresnah se i zaizprashtah naburzo elektronni kartichki na vsichki blizki i rodnini ,pochti izpadaiki v uzhas ,che shte buda obvinena v nemurlivost da gi uvazha na tozi praznik. E, nikoi ne mi blagodari ,NIKOI dori ne mi otgovori ?! Pochuvstvuvah se kato... NO sum spokoina ,che tuk , na prebivavashtia v momenta kontinent ,sum spazila vsichki traditzii i dori ... imah udovolstvieto da spodelia naikoi ot lakomstvata na moi sin. A,za tvoe uspkoenie ,vida ti e bil OTLICHEN kostium. Mozhesh da mimesh za : 1). izbiagal ot ludnitzata ;2) izostaven suprug : 3) murzeliv ergen.... Izpolzuvai go za dogodina, tova razbira se ,ako smiatash da praznuvash Halloween v Sofia.... "Trick or treat!"
цитирай
8. анонимен - друго виждане
10.10.2009 22:16
Според мен пък ,няма нищо лошо да се празнуват и друг вид празници! Живеем в такова време,че всичко, горе-долу, се глобализира.
В българските традиции няма празник,който да е толкова забавен и да включва някакво въображение и импровизация с външния вид.На мен лично ми допада поне в един ден от годината да изглеждам напълно неузнаваема и страшна.В крайна сметка това е празник...ден,в който да се забавляваш!
И с риск да ме нападнете с коментари от сорта на :"Ти изобщо знаеш ли смисъла на празника?" мога смело да призная,че знам...и мисля,че през по-голямата част от годината българинът е недоволен и тъжен от всичко около себе си и може би денят,в който се почитат мъртвите точно трябва да е различен...да се сетиш за близкия,който си загубил,да си спомниш хубавите моменти,които си преживял и да се отпуснеш :)
А по случей историйката ти...сигурно си бил доста стресиран! хах забавно е ;) а защо не опиташ и ти следващата година с някой приятел да погодите номер на друг и да стресирате още някого :))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: geo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2626672
Постинги: 190
Коментари: 768
Гласове: 1921