Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2006 12:33 - Закариас Мусауи. Конспирация. Потвърдено!
Автор: geo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5000 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вчера, още щом видях новината за самопризнанията за 11 септември 2001, проучих Закариас Мусауи и всичко ми се видя крайно подозрително. Разбира се писах за това в блога си. И познайте какво - оказах се прав. Новите факти от днес болезнено изясняват ситуацията.

Във вторник (вчера) топ ръководители на Ал Кайда и други заловени нейни членове, намиращи се в щатски затвори дадоха показания под клетва, че на думите на Закариас Мусауи не може да се вярва и че той не е бил част от атаките на 11 септември 2001 в Ню Йорк.

Само ден, след като Мусауи даде шокиращи показателства, че е трябвало да лети на самолет, който да се разбие в Белия Дом на 11 септември, задържаните бойци на Ал Кайда му се противопоставиха.

Повечето от техните изказвания поставяха под въпрос компетенцията на Мусауи, а мъжът, който се смята за основен финансов двигател на операцията на 11 септември заяви, че не е имал никакви контакти с Мусауи в тази връзка. Мустафа ал Хафсави, финансистът, който е купил и дал няколко от самолетните билети, с които са летяли терористите, зяви "нямам никаква информация за финансовите дела на Мусауи".

Един от ръководителите на Ал Кайда, Калад, заяви, че Мусауи е нарушил сигурността на организацията, като му се е обаждал всеки ден по време на пътуване до Малайзия през 2000 година.

Калад, който е свързан с бомбите в американските посолства в Африка през 1998 и е бил мозъкът на самоубийствената акция срещу разрушителя на САЩ "Коул" (Cole) е бил принуден да изключи телефона си заради Мусауи.

В показанията на Рудиан Исамудин, по известен като Хамбали, ръководен член на Джемаа Ислямия, Азиатска група, свързана с Ал Кайда, Мусауи е описан като "не особено умен* и с лош характер"(*not bright in the head*).

Според него Мусауи е успял да раздразни всички, с който е бил в контакт, допълвайки, че той самията не му е вярвал изобщо. В показанията му също четем, че Мусауи не е спирал да говори за мечтата си да влети със самолет в Белия Дом. Мусауи също така не е спирал да настоява за провеждането на операции, за които членовете на организацията са смятали, че са "идиотски".

Хамбали най-накрая е платил самолетен билет на Мусауи до Европа, с цел да го накара да напусне Малайзия.

В понеделник Мусауи призна, че е имал проблеми в Малайзия, но каза, че Осама бин Ладен все пак му е разрешил да вземе участие в отвличането на самолета.

Мусауи, които беше арестуван на 16 Август 2001 каза, че не знае много детайли около заговора, но е знаел, че трябва да управлява и разбие самолет в Белия Дом и че кулите на Ню-Йоркския търговски център са били другата цел. 

Припомням, че това е в противоречие на първоначалните му показания, според които той е трябвало да бъде включен едва в евентуални вторични атаки.

Повече за последните новини около 11 септември 2001 година, за лъжите и конспирациите около това събитие, вижте в моя блог.


Тагове:   Мусауи,


Гласувай:
0



1. ssstto - показателства.
29.03.2006 12:54
Само ден, след като Мусауи даде шокиращи показателства, че е трябвало да лети на самолет, който да се разбие в Белия Дом на 11 септември, задържаните бойци на Ал Кайда му се противопоставиха. 4е кво да направят -да го пратят на електри4еския стол ли?нали е един отях.
цитирай
2. geo - Хихи,
29.03.2006 16:35
много интересно защо избират точно него да защитават, който си признава всичко, като от това нямат никаква изгода. В крайна сметка тая схема не може да се приложи към всеки от тях по никакъв начин... все някой трябва да се жертва, а като гледам те всичките вече си признават, че са участници в атентатите, за какъв дявол им е да спасяват един от тях, който на всичкото отгоре е направил пълни признания. Които разбира се са фалшиви, но това трябва да е станало ясно от проченето по-горе и в другата статия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: geo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2619972
Постинги: 190
Коментари: 768
Гласове: 1921