Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2006 18:44 - Простотията не ходи по гората...
Автор: geo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4498 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 29.03.2006 18:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
За съжаление се налага отново и отново да повтаряме тази фраза. В случая става въпрос за влаковете на БДЖ - "Три влака замеряни снощи с камъни, вандалските актове зачестяват". Новината можете да прочетете в Dnes.bg - http://www.dnes.bg/article.php?id=20978

В случая говорим за простотията в две направление. Едното е простотията на циганите. Колко трябва да си прост, за да трошиш обществена собственост и да застрашаваш живота на хората в тези влакове, мисля че е ясно.

По- ме притеснява другата простотия. На българите. Защото не правим каквото трябва по въпроса с циганите. Защото не ги образоваме, не ги караме да се образоват, а начини има. Няма училище - няма помощи, има глоби, абе иска ли се, начин винаги се намира. И защото не ги караме да си плащат данъците. И сметките. А човек, който не е платил от заплатата си за тази държавна собственост няма как да я оцени. То за другите е трудно, пък...

И с две думи. Кога най-сетне ще се отнемат правата за гласуване на циганите, та да се направи нещо полезно за решаване на циганския проблем? Защото докато тези хора, които реално не живеят в България, а в някаква си тяхна с Цигания, продължават да избират правителствата на България, оправяне няма да има, можете да бъдете 100% сигурни в това.

P.S. Много важна и същевременно крайно интересна характеристиката на държавата Цигания е това, че тя няма собствени приходи в бюджета си, а се издържа паразитирайки изцяло от бюджета на друга държава. Това ако не е за роман, здраве му кажи.

P.P.S. http://mometo.blog.bg/viewpost.php?id=933 - за да добиете по-реална представа за положението, от устата на полицай.


Тагове:   не,


Гласувай:
0



1. dinka - Днес има още една весела новина по този повод
30.03.2006 11:47
Предполагам, че си я видял. Пак брадви и тухли са вилняли. Този път срещу полицаите.
Иначе... проблема с "малцинствата" трудно може да се реши.
Заемайки статут на "малцинство" се появяват и многото не-правителствени организации, които се борят за правда и равноправие. Могат дори да те осъдят за това, че в твоя блог си споменал думата "циганин" а не "ром". Истинага е, че gipsy се приема във всяка друга страна по света, но не и тук. Тук, понеже сме "пример за етническа толерантност" не можем да ги наричаме така.
А ако държавата реши да ги глобява за не-платени сметки... гледай да видиш другата година кой ще води в класацията за дела в Стразбург. :)
Изобщо... така стоят нещата в мирната ни страна. Едни убиват, чупят и посягат на полицаи, други кротко си стоят вкъщи и работят по програмите за временна заетост, но най-лошото е, че ние слагаме и едните и другите под общ знаменател...
цитирай
2. marto - мда
31.03.2006 13:42
Geo, за съжаление нещата при тях не са точно така, част от тях(малцинството наречено роми) не желаят да се интегрират към каквото и да е. Говоря за онези волни птички, който смятам е по-добре да си нарека цигани защото това си им е най-присъщо. Те не желяат да са образовани, не желаят да имат шеф,а най-вече не желаят да работят - това е много мръсна дума, по-пръсна дори от окъсаните им мърляви дрехи.
Единствения начин за се вкарат в ритъм, да бъдат асимилирани и претопени в обоските и дейностите на едно нормално трудово общество(каквото ние мнозинството българи се водим) е само и единствено по начина "разделяй и владей". Децата още от малки виждат как мама и тати просят, как мама и тати крадат, как мама и тати не са чували за съпун и вода откакто за последно са крали съпун през дъждовен ден. За съжаление както при всички хора всички добри и лоши страни се учат в първите 7-12 години, така и при това малцинство лошите привички и начин на живот се налагат и за тях това да живеят на социална издръжка е както за повечето хора да станат в 7 сутринта и да тръгнат за работа.
Разбира се това не важи за 100 от малцинството. По-скоро става дума за малцинсвото от градски тип. Ромите от селата са доста по-трудолюбиви и честни и изобщо като цяло интегрирани.
цитирай
3. geo - Продължават да рушат...
05.04.2006 10:48
http://www.dnes.bg/article.php?id=21256
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: geo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2619958
Постинги: 190
Коментари: 768
Гласове: 1921