Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2006 19:56 - Чарли Шийн vs Джордж Буш по въпроса 11 септември 2001 по CNN
Автор: geo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 12803 Коментари: 5 Гласове:
4

Последна промяна: 27.03.2006 20:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Човекът на снимката, актьорът, сценаристът и писателят Чарли Шийн (Charlie Sheen) се присъедини към растящата армия от публични личности, които поставят под въпрос официалната история за атентатите срещу САЩ на 11 септември 2001. Той, както и други американски публични личности поискаха ново независимо разследване на атаката и съпровождащите я обстоятелства.

През последните две години много хора с висока обществена репутация изразиха съмненията си относно 11 септември. Сред тях са: анализаторът от ЦРУ Рей МакГовърн, бащата на Рейгъномиката и бивш заместник секретар на държавната хазна на САЩ Пол Крейг Робъртс, физикът от бостънския университет професор Стивън Джоунс, бившия германски министър на отбраната Андреас фон Бюуъл, бившия офицер от МИ5 Дейвид Шейлър, бившия член на правителството на Тони Блеър - Майкъл Мичър, бившия главен икономист на министерството по заетостта по време на първия мандат на Джордж Буш Морган Рейнолдс и много други.

В шоуто на Алекс Джоунс (The Alex Jones Show), Чарли Шийн се е задълбочил върху нещата, които го карат да се съмнява във версията на правителството за случилото се на 11 септември.

Ето какво споделя Шийн за преживяното от него през този ден: "Имах едно чувство, просто не изглеждаше като пътнически самолет, на който съм летял когато и да било през живота си, и когато сградите се срутиха по-късно същия ден аз казах на брат ми - Наречи ме луд, но това не изглеждаше ли като че ли сградите падат от контролиран взрив?".

Според Шийн инстинкта на повечето хора е бил притъпен от страхотния поток от информация по медиите през този и следващите дни. Шийн поставя под въпрос теорията за огнени кълба, пътуващи надолу по асансьорните шахти, които според официалната версия са предизвикали разрушенията на първите етажи на небостъргачите, особено след като това се постави в контраст с описанията на очевидци, които говорят за бомби и врзивове в приземните и подземните етажи на небостъргачите.

Шийн засяга и друг въпрос, поведението на Джордж Буш през този ден. След като Анди Кард съобщава на Буш за атентатите, той остава на мястото, където е бил до момента - основно училище Букър във Флорида. Не се взимат никакви мерки да се изведе президента по най-бързия начин от място, на което се е знаело предварително, че ще се намира по това време. По този начин се изгала на опасност от атака живота на президента и на няколкостотин деца в съответната сграда. Или не? Или може би охраната на Буш и самия Буш са знаели целите от списъка на терористите, и че той не е сред тях?

Интересна е реакция на основните медии на казаното от Шийн. Въпреки голямото внимание, което той получава от алтернативните медии, останалите се отнасят с някакъв необясним непукизъм към него. Не само това, а вместо да се разгледат аргументите, които Шийн, и други преди него излагат, той е подложен на лични нападки от сорта "Шийн е идиот.". Учил съм реторика, и това по всички нейни правила се нарича Argumentum ad Hominem, или аргумент срещу човека и е абсолютно недопустимо при водене на спор. А именно спор се опитва да започне Шийн, но е залят от лични нападки, вместо от аргументи срещу неговите аргументи.

Единствената голяма медия, която излъчи материал по въпроса "Шийн" засега е CNN, и тя направи това едва днес, както съобщих в пост скриптума ми тук - http://geo.blog.bg/viewpost.php?id=1765 . Запис на предаването можете да свалите или да гледате стриминг онлайн оттук. Предаването включва интервю по телефона с Чарли Шийн, също така и с поддръжника на Шийн Алекс Джоунс, който е и автор на сайтовете www.prisonplanet.com и www.infowars.com . В резултат имейл адресите на медията са заляти от писма в тази връзка, а в анкетата им са взели участие над 51000 души, 84% от които подкрепят мнението на Шийн.

Вижте едночасов филм с основните доводи срещу официалната версия за 11 септември 2001 от линка тук.

P.S. Последния отзвук е на The Guardian, Лондон. Журналистката, авторка на статията отново използва основно нападки срещу личността на Шийн, и нищо съществено срещу неговите изявления и въпроси.

P.P.S. Чарли Шийн атакува медиите в отворен e-mail, който ще преведа в следващия си постинг в моя блог.

P.P.P.S. Ето го и него - Чарли Шийн предизвиква медиите да дебатират фактите


Тагове:   Чарли,   Шийн,


Гласувай:
4



1. estrella - Я виж ти...
27.03.2006 20:30
Не всички американци били заблудени!
На мен също ми прилича на контролиран взрив, защото само така сградите падат навътре без да засегнат околните сгради.
цитирай
2. geo - Да, нарича се pull
27.03.2006 20:39
И точно тази дума е използвал Лари Силвърщайн в документален филм за тази сграда. Гледал съм филма, но не ми беше направило впечатление. Направи ми впечатление единствено странната история около това падане. А терминът pull е за професионалните разрушители на сгради както са action и cut за режисьорите на филми. Професорите Стивън Джоунс и Кевин Райан от Underwriter Laboratories, компанията, сертифицирала металните компоненти за Световния търговски център са хората, които за първи път поставят падането на Сграда Седем под съмнение.
цитирай
3. анонимен - доколкота знам...
12.09.2006 16:36
... скоро след като са посъбрани металните ферми на падналите кули СА ИЗПРАТЕНИ В ЯПОНИЯ КАТО СКРАБ.
ЗА ПРЕТОПЯВАНЕ !!!
никои не си е правил труда да ги анализира подробно и да запазят извесно количество за "историята"
... мен ми се струва много странно - макар съм лаик но ...
цитирай
4. анонимен - и на мен ми се струва странно, че и ...
25.09.2006 10:01
и на мен ми се струва странно, че и двете кули паднаха и то навътре.
цитирай
5. анонимен - link building service backlink services
04.08.2011 18:09
link building service seo keywords <a href=http://xrumerservice.org>backlinks</a> page rank backlinks
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: geo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2619851
Постинги: 190
Коментари: 768
Гласове: 1921