Постинг
17.11.2014 19:01 -
Захарта. Как от ЕС съсипват българската икономика
И защо днес в България е пълно със захар менте. Която вреди много на българите.
"В България преди 1989 имаше 7 захарни завода. Заводи които произвеждат захар. Сега са останали 3 които работят. Всъщност работеха.
С влизането ни в ЕС през 2007 в захарната промишленост бяха въведени квоти за производство на тръстикова захар. Цвеклова, по ред причини отдавна не се произвежда.
Въпросните квоти, даваха право да се внесе определено количество жълта тръстикова захар. Примерно по 40 000 тона на останалите 6 захарни завода.Това количество доло-горе ставаше за да се подържат заводите. Потреблението на зхар в България е по-малко от 200 000 тона на година.С времето квотите намаляваха, което доведе до някои хватки за да могат да просъществуват заводите. Защото с намаляващото количество преработена захар, не е възможно да се подържа персонал. За тази година квотата е 8 000 тона жълта брутова захар. Това е работа за 20 дена. А с 20 дена кампания не може да се подържа завод.
Както казах потреблението на захар е под 200 000 тона годишно-мисля че еоколо 180.
За миналата година производството на захар в световен мащаб е много над потребелението. Което доведе до големи излишъци. Има една фирма Каргил, която има огромен излишък от захар. Вероятно си забелязал колко поевтиня захарта тази година. Това при положение че тон тръстикова захар е близо 400 долара на тон в Лондон. Освен това за производството на захар се ползва газ, кокс, варовик.Като и много други допълнителни неща. Трябва да се подържа и някакъв минимум от клалифициран персонал.
Та захарта може да се намери и под лев. Та тази фирма Каргил, вкарва захар на дъмпингови цени. Това не им пречи-имат много излишна захар,така или иначе трябва да се отърват, силни са-могат спокойно да правят дъмпинг.Обаче това не става в Франция например. Или в Англия. Става в България.
В резултат на това, в момента, само в един български завод има 10 000 тона захар, която е непродаваема, или трябва да се продава на загуба.
Та точно тези квоти, които са в полза на производителите които не са в България унищожават бизнеса. В резуктат от 7 завода , сега едвам кретат 3. 3 са затворени и нарязани за скрап. един стои в изчакване.
Но за производителите от Франция, Белгия или Германия е осигурен пазар от 180 000 тона захар."
"В България преди 1989 имаше 7 захарни завода. Заводи които произвеждат захар. Сега са останали 3 които работят. Всъщност работеха.
С влизането ни в ЕС през 2007 в захарната промишленост бяха въведени квоти за производство на тръстикова захар. Цвеклова, по ред причини отдавна не се произвежда.
Въпросните квоти, даваха право да се внесе определено количество жълта тръстикова захар. Примерно по 40 000 тона на останалите 6 захарни завода.Това количество доло-горе ставаше за да се подържат заводите. Потреблението на зхар в България е по-малко от 200 000 тона на година.С времето квотите намаляваха, което доведе до някои хватки за да могат да просъществуват заводите. Защото с намаляващото количество преработена захар, не е възможно да се подържа персонал. За тази година квотата е 8 000 тона жълта брутова захар. Това е работа за 20 дена. А с 20 дена кампания не може да се подържа завод.
Както казах потреблението на захар е под 200 000 тона годишно-мисля че еоколо 180.
За миналата година производството на захар в световен мащаб е много над потребелението. Което доведе до големи излишъци. Има една фирма Каргил, която има огромен излишък от захар. Вероятно си забелязал колко поевтиня захарта тази година. Това при положение че тон тръстикова захар е близо 400 долара на тон в Лондон. Освен това за производството на захар се ползва газ, кокс, варовик.Като и много други допълнителни неща. Трябва да се подържа и някакъв минимум от клалифициран персонал.
Та захарта може да се намери и под лев. Та тази фирма Каргил, вкарва захар на дъмпингови цени. Това не им пречи-имат много излишна захар,така или иначе трябва да се отърват, силни са-могат спокойно да правят дъмпинг.Обаче това не става в Франция например. Или в Англия. Става в България.
В резултат на това, в момента, само в един български завод има 10 000 тона захар, която е непродаваема, или трябва да се продава на загуба.
Та точно тези квоти, които са в полза на производителите които не са в България унищожават бизнеса. В резуктат от 7 завода , сега едвам кретат 3. 3 са затворени и нарязани за скрап. един стои в изчакване.
Но за производителите от Франция, Белгия или Германия е осигурен пазар от 180 000 тона захар."
Равносметката на прехода
Ние сме единственият народ, който е гото...
Русофилите са новият "улов" на...
Ние сме единственият народ, който е гото...
Русофилите са новият "улов" на...
Следващ постинг
Предишен постинг