Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2013 22:22 - Един месец протести
Автор: geo Категория: Политика   
Прочетен: 4931 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 14.07.2013 22:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Един месец протести. Толкова станаха днес и както и преди 30 дни, пак бях на площада. На 14-ти юни излязох абсолютно потресен, възмутен и с преляло търпение и срещнах на площада над 10 000 души, възмутени и гневни като мен, въпреки че времето за реакция беше максимум 7 часа.

Оттогава досега стотици хиляди се извървяха през площадите за тридесет дни. Имайте предвид, че за мен и за немалка част от хората на площада това освен протест е и стачка, защото те не работят от 8 до 5.

Първо се опитаха да игнорират протестиращите, после да ги нарекат платени, после лумпени и т.н. и т.н., какви ли не етикети, нерядко поредния противоречащ на предишните. Ето и последния етикет - протестите били преминали от "граждански" в "политически" и разни партии се опитвали да го яхнат. Първо - имаме признание, че е имало "граждански" протест, нещо, което се опитваха да отричат близо месец. Второ, имаме признание, че тези партии не са организирали протестите, т.е. отричане на досегашните лъжи. Трето, имаме посочване, че протеста е "политически", което мисля, е очевидно за всеки, доколкото управлението на държавата е неразривно свързано с политиката по дефиниця.

Марионетката В.С. го направиха смешен и за децата в детската градина, само и само да предизвикат насилие, което да им позволи да предизвикат насиле. Не се получи. Вкарваха провокатори - не се получи.

Посланниците на водещи европейски държави и бившия посланик на САЩ се изказаха в подкрепа на исканията на протестиращите, но слугите ни в НС доколкова са се забравили, че като ги плюят казват, че дъжд ги вали.

Въпреки всички спекулации и опити за игнориране и същевременно за потушаване на протестите с подмолни средства, хората на които им е писнало от мафия, олигархия, корупция, беззаконие и безотчетност са там и продължават да искат нормална държава, в която министрите са служители на народа, а не кукли на конци.

Днес първанов, който е по-зле в някои отношения и от Борисов дори, се изказа, че протестите нямали право да свалят правителството. При Жан Виденов имали много повече аргументи протестиращите. Е, г-н първанов, поумнели сме, няма нужда да чакаме и това да стане. Докато ние си протестираме, Олигарски прави всичко възможно да настигне Жан, както се вижда от тази статия.

Малко снимки от днешния протест:

image

image

image




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. krassko - Ще се ометат, но тряубва да откраднат още малко...
14.07.2013 23:05
И това ще им е за последно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: geo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2629385
Постинги: 190
Коментари: 768
Гласове: 1921