Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2013 19:49 - Защо ще гласувам за Движение България на Гражданите (Движение БГ)
Автор: geo Категория: Политика   
Прочетен: 5261 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 20.05.2014 15:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
* вижте втория дисклеймър, преди да прочетете статията.

Субективните фактори, от моя гледна точка:

1. Партия със стойностен идеал, който се преследва. Няма друга такава.
2. Програма със смислени приоритети (с 1-2 изключения, но това е неизбежно).
3. Лидерът е човек с доказан опит и чисто минало. При такова ожесточено размятане на компромати за Кунева успяха да измислят само три, които са тотално безпочвени:
- "спряла е реакторите на АЕЦ Козлодуй": решението за АЕЦ Козлодуй е взето много преди тя да стане преговарящ
- "има топли връзки с БСП": мъжът й е Пръмов, но е бил отлъчен от ръководните кадри на БКП, което го е поставяла в позиция по-лоша от тази на редовия другар по това време
- "шеф е на БНП Париба (действа от интереса на банката)": председателството и на тинк-танк-а на БНП Париба "Център за европейски политики", каквато е единствената длъжност на Кунева там, е само повод за гордост, гледайки кои са другите в борда. Това не е управленски пост, а консултативен, одобрен от ЕК. Кунева има само 10 акции от БНП Париба на текуща стойност от 440 евро и получава годишно възнаграждение около 36 000 евро за работата си като председател на мисловния тръст.
Още измислени компромати - тук и тук.
4. Кандидатите и активистите са в голяма степен хора, необременени от политиката. Смятам, че това е важно, тъй като почти всички от вече обременените са се компроментирали сериозно.
5. Вече доказаха, че не търпят хора, които не споделят идеала им (случаят в Пловдив от преди няколко седмици). Това е изключителен факт, на фона на демонстрираната безгръбначност от всички правителства досега.
6. Говорят смислено, не си позволяват популизми.
7. Медиите, които слугуват на властта се надпреварват да ги очернят. Стигна се дори до издаване на нарочна книга за целта, точно преди изборите. Платените коментатори по форуми и новинарски сайтове бълват помия след помия. След като хората, които искам зад решетките си правят такъв труд, това показва, че ги е страх от ДБГ и че не могат да мелят с Меглена Кунева и хората, с коитос е е обградила.

Въпреки, че не са имали възможност да се докажат достатъчно с действия, за момента не виждам друг субект, който дори малко да се доближава до тях като перспективи.

image

Мнението ми за другите партии (или защо не бих гласувал за някоя от другите основни партии):

- ГЕРБ - 4 години показни престъпления с действия и говорене, просташки изцепки и смея да кажа целенасочено сриване на малкото останала държава. Видя се болезнено ясно последните 10 дни. Единствено положително действие - спирането на АЕЦ Белене, но не и преди да се налеят милиарди.

- БСП - твърде много им се нагледах последните им мандати. Държат на статуквото, залитат към популизма.

- ДПС - партия, която отдавна няма място в правния мир на страната.

- АТАКА - виж горното.

- ДСБ, СДС... - изчерпани формати, с частично или изцяло компроментирани хора.

- Зелените - хубава партия, много дейна, много комуникативна и слушаща хората. Би заслужила гласа ми при други обстоятелства, но ДБГ е по-качественият избор като цяло.

- РЗС, Лидер - виж ДПС.

Останалите смятам, че не заслужават споменаване към момента.

Дисклеймър: Горното е препоръка за гласуване. Не съм член на партията и дококото знам, не познавам лично член на партията Движение БГ. Не съм получавал и не се очертава да получавам възнаграждение от какъвто и да е тип от Движение България на Гражданите или свързани с него лица, по какъвто и да е повод.

Втори дисклеймър (20.05.2014): От перспективата на времето, не бих препоръчал гласуване за никоя партия, тъй като това е без каквото и да е значение. Фактите отгоре продължават да са верни, но оттеглям препоръката си за гласуване, предвид тоталното и абсолютно зло, което представлява "демократичната" политическа система и всяка друга система, почиваща на насилие.



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: geo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2628810
Постинги: 190
Коментари: 768
Гласове: 1921