Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2013 17:51 - Разходка из Витоша + снимки
Автор: geo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7879 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес по план трябваше да направя кратка разходка до Златните и обратно. Вместо това се получи пак 5-6 часов преход, а гледките, които ми се разкриха бяха просто невероятни, така че ще опитам да ги споделя. Съжалявам само, че не си носех фотоапарата, но снимките от телефона стават.

Сутринта се чудех до последно дали да тръгвам в това скапано облачно време, но реших, че разходката си е разходка и по-добре да я направя. И добре, че взех това решение!

Отдолу тръгнах добре, по тениска повечето време, тъй като се движих бързичко, въпреки новите обувки, които тежат едно три пъти повече от летните :-) Времето долу беше облачно, а към средата на пътя стана мъгливо, като започнах да навлизам в облаците. Колкото повече наближавах Златните мостове толкова повече намаляваше видимостта, като на места стигаше до под 10 метра.

До Златните стигнах за около час и 15 минути, не толкова зле. Поддържах добро темпо от около 5.3-5.5км/ч. независимо от наклона, така че съм доволен.

image

След Златните мостове сложих ветробранното шушляче и се насочих към Момина скала и тук гората изглеждаше просто уникално! Снимките са категорично недостатъчни да разберете усещането и атмосферата. Бих я описал като психеделична и ако имах парчетата от последните два клипа под постинга, щяха да отиват перфектно на обстановката :-) Препоръчвам качване в такова време на всеки, който още не го е правил.

image

image

image

image

Още снимки в албума ми в Снимка.бг.

На Момина скала хапнах и отпочинах малко, след което поех обратно към Златните и се чудех дали да се връщам или да поема нагоре към Кумата и да изляза на платото над нея. Надявах се, че може да се вижда слънчице горе, макар да нямаше никакви признаци за това. Отново правилно решение и поех към Кумата.

Като се изкачих горе ме очакваше заснежения Черни връх насреща и памуците от облаци над Софийското поле малко по-напред. Страхотна гледка! Слънцето печеше и правеше всичко още по-хубаво. Можете да видите клиповете за по-панорамно усещане.

image

image

image

image

image

Постоях, нарадвах се на пейзажите и поех надолу. Страхотен ден и страхотна разходка!

Галерия снимки от разходката: албума ми в Снимка.бг.
 













Гласувай:
7



1. ckarlet - Невероятна природа си имаме. . . ...
16.11.2013 22:41
Невероятна природа си имаме... Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: geo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2618405
Постинги: 190
Коментари: 768
Гласове: 1921