Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2013 21:37 - Равносметка от протеста днес (14 юни)
Автор: geo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 34227 Коментари: 29 Гласове:
25

Последна промяна: 15.06.2013 16:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Прибирам се от протеста с позитивно настроение. Бяха се събрали "интернет агитките" и дадоха урок на футболните агитки как се прави. Културно, възпитано, но достатъчно шумно :-)

image

256000 поканени, но не отговорили, 45 000 потвърдили, 4400 "може би - това са статистиките от мисля най-популярното събитие във Facebook за протеста. Не съм спец по броенето, но по това, което виждах, площата пред Министерски съвет беше пълен плътно, както беше пълно и голяма част от пространството пред Президенството и БНБ и респективно по Дондуков.

image
image

image

Хората на площада бих  ги описал като настоящето и бъдещето на България - млади, интелигентни и успешни. Нямаше никакви маргинални елементи, никакви политически провокации и други такива неща, помрачавали не един и два протеста досега. Нямаше политически транспаранти и знамена.

От моите познати голяма част се записаха за събитието, а немалко видях и на площада. Сигурен съм, че за не малко от тях това е първи протест в живота им (за мен беше втори).

Това беше истински самоорганизиран протест, този от който най-много трябва да се страхуват тези, които се подиграват с нас. Ако няма бърз категоричен ефект - оставка на кабинета и изхървляне на олигархическите подлоги от властта, пак ще сме по площадите.

Снимките ми са от началото на протеста, а клипчетата - от началото и от средата. Клипче номер 1. Клипче номер две е отдолу. Със сигурност ще има и по-хубави из нета, не ми беше целта да репортерствам :-)

EDIT: Дневник отразява протеста на живо и в момента. Вече съжалявам, че трябваше да си тръгна по-рано... http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/06/14/2081879_protestut_sreshtu_delian_peevski_na_jivoobnovena_v_2140/

И в блога на адвокат Хаджигенов - впечатления от протеста.







Гласувай:
28


Вълнообразно


1. yotovava - В неделя още повече,
14.06.2013 21:50
аз днес не можах да дойда.
Поздравявам всички.
цитирай
2. kbalenciaga - Е как може да сте толкова лесно манипулируеми?!
14.06.2013 22:16

"Това беше истински самоорганизиран протест, този от който най-много трябва да се страхуват тези, които се подиграват с нас. Ако няма бърз категоричен ефект - оставка на кабинета и изхървляне на олигархическите подлоги от властта, пак ще сме по площадите."

Толкова ли не ви стига акъла да разберете, че това назначение на Пеевски е умишлено и целенасочено, за да се получи точно това, с тези "спонтанни" протести и крякане по форуми, блогове, "свободни" социални мрежи?!
Да изхвърлят едни олигархически подлоги, а да ви нахлузят други олигархически подлоги?!
Да ви нахлузят пак Боко Тиквата и Ко, това ли искате???
цитирай
3. geo - Хех
14.06.2013 22:24
Аз съм последния човек, който ще подкрепи ново правителство на Боко и компания. Но е истина, че за нула време, и то още от ден първи, това правителство настигна, а днес и задмина Боко по простотия, слагачество и липса на връзка с реалността. Така че - вън! Кой ще дойде после е друга тема, ако ме питаш мен - погледни 2-3 постинга назад, ще видиш моето мнение и по този въпрос.
цитирай
4. kbalenciaga - geo, има една стара поговорка
14.06.2013 23:33

"Със стари курви, нов бардак не се прави".
Какво повече да коментираме.
Аз даже се учудих защо Меглена Кунева не е поканена в това правителство.
Но явно по сценарий то ще падне бързо, и подозирам на следващите избори за парламент, които ще са предсрочни тя и партията и ще влязат в народното събрание.
И от там вероятно ще влезе в правителството.


ПП. Не те познавам, но по аватара ти изглеждаш, в сравнение с хиените пишещи тук в подкрепа на останалите партии, някак си благ и по добър.
Тя и Меглена Кунева така изглежда, спрямо Боко Тиквата, ама ще видим...ще отсъдим по делата...
цитирай
5. geo - Ами зависи
15.06.2013 00:55
Старото куче може и нови номера да научи, стига да има правилните стимули :-)

Нямам идея кои пишат редовно в подкрепа на каквито и да е партии, аз съм основателя на този сайт (http://geo.blog.bg/lichni-dnevnici/2006/01/05/proba.7 това е първия постинг в сайта :-)), от 5 години обаче съм просто редови блогър който от време на време списва, като реши, че си струва да сподели нещо.
цитирай
6. ok3223 - Самоорганизирали се били ...ПО КОМАНДА
15.06.2013 08:32
Маши, машички сте в ръцете на манипулатори и мошеници с мръсни цели, които ви използуват, както направиха навремето подерунгелите от СДС, ОДС, НДСВ, ГРОБ, ВМРО, от РАЗНИ партии и партиики, които се изредиха за тези 24 год.; и направиха от Българиия най-бедната и мизерстваща държавица в ЕС, в която са самозапалиха и изгоряха от отчаяние и мизерия 7 българи.
Самоораганизирали се били.
Така може да мисли и говори човек с овчи акъл и нрав, без да мисли, гледа и вижда, как го манипулират лъжат и подлъгват, манипулатори от партийната централа на ГРОБ като Блогарката Мариана СТНЕВА с банда помощници, добре платени и обезпечени, с обещания за бъдещи светли бъднини ако катурнат добро правителство.
И АКО БОКО ТИКВАТА И ГРОБ ОТНОВО ДОКОПАТ ВЛАСТТА, КОКАЛА.
цитирай
7. chen - Кажете защо медийте не отразяват протестите!
15.06.2013 10:45
Защо толкова много медии си затвориха очите за този протест и не написаха и не казаха нищо? Алфа Атака беше една от най-активните на миналите протести, а сега даваха филми по времето на протеста. Защо се случва това? Какво става в тази държава?
цитирай
8. geo - Имаш право на мнение
15.06.2013 10:47
Но категорично не съм съгласен с теб :-) Видях голяма част от хората, които познавам, по стечение на обстоятелствата предимно млади хора (25-45), образовани, с добри професии, включително по-малки и по-солидни бизнесмени. И всички те дойдоха на този протест, както никога досега. Това не са хора, които някой може да накара да дойдат, това са хора, дошли там, докарани от омерзението си от това, което се случва. Който не разбира това, има проблем.
цитирай
9. geo - Много е просто
15.06.2013 10:50
Предишните протести в голяма степен бяха дирижирани, беше инвестирано в тях - плащане на хора да дойдат, автобуси... Съответно са се погрижили и за медийното отразяване. Този протест беше спонтанен и никоя партия не успя да го яхне. Затова.
цитирай
10. geo - Днес отново на площада
15.06.2013 11:37
Гледам си приятелите и познатите във FB - от 243 души над 90% са заявили участие в протеста! Това никога не е било, радвам се, че имам такива приятели и познати.
цитирай
11. galicin - Това не трябва да им се размине
15.06.2013 11:40
Д. Пеевски шеф на ДАНС е престъпление срещу България. Тези които го инсталираха там наистина ни мислят "не народ, а мърша".
Ако ги оставим да го направят ще имат основание.
Това е толкова ужасяващо че е трудно да се коментира. Наглоста с която перверзната коалиция БСП-ДПС-Атака оперира е потресаваща. ГЕРБ бяха пионерчета в сравнение с тези.
Улицата ни зове.
цитирай
12. milady - bravoo..mom4eta !!
15.06.2013 11:52
Dano vsi4ko bade osaznato i..Uspexx !!
цитирай
13. kbalenciaga - "Предишните протести в голяма степен бяха дирижирани..."
15.06.2013 12:15

geo, наивно е да си мислиш, че нещо днес от такъв мащаб в България може да се случи без участието на Червените олигарси!
Всичко протича по сценарий!

Виж само как герберистите започнаха да блеят масово и тук в блог.бг.
Целта е една. Отново Червените олигарси да манипулират, да излъжат, да измамят, чрез своите слуги и подлоги, българите.
И да сложат за министър председател отново отрепката Боко Тиквата!
цитирай
14. geo - Ами няма нужда да го мисля
15.06.2013 12:30
защото го виждам и го знам.

Все ми е тая къде блеят гербери, бесепари, националисти и прочие. Опитат ли се да яхнат протеста, няма да им се получи. А докато викат до мене и не си тикат партията в лицето ми, не ме интересува от коя партия са. БСП-арите си напускат лидерите и призовават за оставката им, значи са на моя страна. А Боко се лъже, ако си мисли, че ще е премиер отново, много добре знаем кой се коалира с Пеевски и КТБ империйката и кой се кланяше на ТИМ 4 години.

И не ме наричай подлога в собствения ми блог.
цитирай
15. kbalenciaga - geo, не съм те нарекъл подлога
15.06.2013 12:49

Подлоги и слуги са пионките на Червените олигарси.

Именно това е просташкото и отвратителното на гербаджиите. Когато медийната група на Пеевски и майка му подкрепяха ГЕРБ и Боко Тиквата, герберастите мълчаха като мишки в трици?!
А сега, след това назначаване на този същия Пеевски се оливат да блеят против???
цитирай
16. geo - Хех
15.06.2013 13:20
Аз знам, че не искам него, но в момента не ми е той проблема, а са ми проблема тези, дето правят бели, по-големи и от неговите. Разкарваме и тях и ГЕРБ да не им текат лигите за ново управление. Идеален е моментът да стане широк дебат за формата на управление на страната, за осъществяването на граждански контрол върху управлението и за повече пряко участие в същото. Имаме всички технически предподставки това да се случва, липсва до момента волята... В него ще си проличи и кой заслужава да ни служи като Премиер, министър или депутат оттук нататък, и кой - не.
цитирай
17. kbalenciaga - На думи звучи много добре, но
15.06.2013 13:40

"Правиш сметките без кръчмар"?
Червените олигарси с огромната йерархическа и мафиотска структура едва ли ще позволят това.
цитирай
18. geo - Ще поживеем
15.06.2013 13:43
ще видим. Ако пък наистина сметкиме излязат криви, мен ми е по-лесно от 99% от хората в България да отида където и да е по света и да си живея живота.
цитирай
19. kamasutra - Ехей, Пеевски се отказа бе, подви си ...
15.06.2013 14:10
Ехей, Пеевски се отказа бе, подви си опашката и избяга.
а колкото за това, че и Борисов е срам за цивилизована държава, така е.
Но Пеевски и Орешарски са срам дори и за Руанда и Нова Гвинея.
цитирай
20. geo - Де да беше така
15.06.2013 14:17
В изявленето си не престава да е нагъл до безочие и единственото, което каза, е, че е готов да напусне поста си, ако НС прегласува и го освободи. Ем той и да не иска ако НС прегласува, ще трябва да го освободи... Както и да е, видяхме ги накакво са способни компанията в НС, така че дори и оставката на правителството не е достатъчна в момента. НС се разпуска и се правят избори, но не и преди дебат за формата на управление, участието и контрола на гражданите върху него.
цитирай
21. vaskod2 - Правителство, което си позволява ...
15.06.2013 14:34
Правителство,което си позволява такава гавра с обществото,няма право на съществуване.За да спасят кожите,вече са готови да жертват Пеевски.Ще го позволим ли.
цитирай
22. gedeon - това изявление не е случайно - ясно е че ще се маха
15.06.2013 14:45
По тази логика,трябва да падне и правителството-БСП са подписали декларация :или Д.Пеевски или пада правителството.


Пеевски може да се е оттеглил, но Правителството още не е депозирало оставка - затова протести до оставка на кабинета и нови избори!
цитирай
23. geo - Опитват се да ни изкарат
15.06.2013 14:57
партийно ангажирани и докарани с автобуси. Медиите на Пеевски, разбира се... http://www.monitor.bg/article?id=388428 Да смееш ли, да плачеш ли, някой чете ли ги тези парцали още?
цитирай
24. kamasutra - Това писмо до медиите е съгласувано и по същество е признание, че няма да управлява.
15.06.2013 14:59
geo написа:
В изявленето си не престава да е нагъл до безочие и единственото, което каза, е, че е готов да напусне поста си, ако НС прегласува и го освободи. Ем той и да не иска ако НС прегласува, ще трябва да го освободи... Както и да е, видяхме ги накакво са способни компанията в НС, така че дори и оставката на правителството не е достатъчна в момента. НС се разпуска и се правят избори, но не и преди дебат за формата на управление, участието и контрола на гражданите върху него.



Но съмненията остават.
Вчера изчетох десетки анализи и се затвърди убедеността ми, че организираната престъпност не случайно постъпи така вчера.
Някакви задкулисни долни машинации има зад това.

Но фактът си е факт.
Само един 4 часов протест снощи доведе до там, че хунтата отстъпи. значи не е всемогъща. Вече задейства моделът за сваляне на правителство чрез граждански протести.
Десет- петнайсет вечери като снощната и е напълно възможно през октомври пак да се гласува.
Което е най-доброто.
Защото резултатите ще са съвсем различни - не ми се вярва лекето сидеров да псува из парламента пак, Атака ще е аут.
цитирай
25. geo - Само глупавият не се съмнява
15.06.2013 15:05
интелигентният е изтъкан от съмнения :-)

Евала на Дневник за отразяването на протеста, ето снимки бол, да се видят наплашените хора и симпатизантите на ГЕРБ, хахахаха: http://www.dnevnik.bg/photos/2013/06/15/2082207_fotogaleriia_v_centura_na_sofiia_-_normalnite_hora/
цитирай
26. kbalenciaga - Тц
15.06.2013 16:06

"Но фактът си е факт.
Само един 4 часов протест снощи доведе до там, че хунтата отстъпи. значи не е всемогъща. Вече задейства моделът за сваляне на правителство чрез граждански протести."

Фактите са, че правят едни от най сложните и манипулативни сценарии в България.
Наивно е да се мисли, че всичко това не е предвидено, да се случи точно по този начин.

И какво, вие нима мислете, че с подобни протести може да се промени системата???

Там където могат да вкарат платени провокатори от агитките, и после жандармите да бият протестиращите?!
Там където могат да сложат техни пионки?!
Там където има насилие и агресия?!

И вие си мислите, че точно там ще ги победите???
Защо ме карате да се смея, като не е смешно?

цитирай
27. geo - Аз отстъпки не виждам
15.06.2013 16:17
Затова съм отново на площада днес.
цитирай
28. bumerang - Поздравления
15.06.2013 17:40
Орешарски май се е отказал от този. Да видим кой ще е следващия.
цитирай
29. haralanov - Ако протестите продължат...
15.06.2013 21:34
Ако протестите продължат само още една седмица,правителството на Орешарски ще падне.С протестиращите съм!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: geo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2619845
Постинги: 190
Коментари: 768
Гласове: 1921