Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2006 14:29 - Върнах се отново, този път от море :-)
Автор: geo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8320 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 21.08.2006 14:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
За тези, които обичат кратките версии - бях на моренце една седмица, пълен релакс, без тв, без компютър...

За останалите - следва малко по-дълга версия, подкрепена със снимки.

Като за начало - за втора година избора ми е Елените - на 8-10 км. северно от Слънчев Бряг, след Св. Влас. Плажовете са спокойни, няма навалица, водата е чиста и с минимални вълни. Единственият проблем е снабдяването с продукти, което трябва да става от Св. Влас. С кола е 4-5 км., има и автобусчета през час.

Тази година бури ли са били, вълнения ли са били - отмели са 2/3 от пясъка на плажа, на който ходих миналата година. Тази предимно ходих на плажната ивица с претенциозното име "Paradise Beach". Снимки от този плаж и околностите можете да видите тук.

Програмата беше проста. Сутрин - бягане, три дължини на плажа, после половин час плуване, после ходене - 2-3 дължини на плажа, после пак плуване на корем :-) Обикновено до 12 часа се прибирах на хлад, за обяд, за четене на книги и за следобеден сън. Като книги - запознах се с Ошо ("Говори ни за любовта") - доста интересен, доста рязък, доста верен, но на места бях поразен от големината на егото на този човек. Имам резерви към него за момента, макар че има адски верни неща. Като сън - спах, спах, спах, наваксвах яко натрупаното през годината безсъние и май пак не успях да наваксам. Ще си проличи...

След 4 и 30 - отново на плаж. Този път по-спокойно, волейбол във водата, излежване по дюшеците и плувни експерименти. Вечерта - излягам се на терасата, слушам тихото плискане на вълните и се наслаждавам на гледката към залива на Несебър, Слънчев бряг, Св. Влас и Елените. Несебър ми се падаше точно срещу балкона.

Една вечер - разходка в Слънчев бряг. Хапнах от печения картоф, който не съм виждал да предлагат никъде другаде. Цена: 3-5лв., но аз поне почти се наяждах с един брой. За първи път през живота си стрелях с лък. Оказа се не толкова трудно. Държиш здраво с лявата ръка, опъваш тетивата с дясната, окото и стрелата на една линия, върха на стрелата да сочи центъра на мишената, пускаш... 

Първия път уцелих девятката, след това малко загубих концентрация, а и ръката ми сякаш се умори - 7-мици и 8-мици. Реших, че такава излагация не може, събрах си мислите и на петия изстрел уцелих отново девятка. Цена на удоволствието - 5лв. На всеки, който обича да си поставя предизвикателства и да ги преодолява препоръчвам да пробва - добър тест е за концентрация и целеустременост, но се искат, разбира се, и физически данни.

Докато се разхождахме направих няколко снимки на хотелите на Слънчев бряг през нощта. Дълга експозиция и статив, получиха се прилично.

На връщане ни предоставиха приятна изненада. Беше малко след 12 часа, чиха се покутевици от посока на комплекса (бтв, ако някой е любопитен - снимки на комплекса). Явно имаше заря. И се оказа доста дълга при това, около 15 минути пиротехническо шоу. На 10-тата минута от началото може би се оказахме точно под самата заря. Щракнах няколко снимки и едно видео, което засега не съм качил. Беше много, много готино. Точно под зарята... уникален шанс.

Бяхме и до Несебър, там нямаше изненади като че ли, освен че изглеждаше малко по-чист и осветен от предишния път. 15-ти Август се оказа празника на Несебър, така че за 3-4 дни гледах цели 2 зари. На втората се любувах от терасата, интересно беше, в далечината, от трите страни на стария Несебър изригваха светлинни кълба...

Но всичко това свърши, смятам, че си починах възможно най-добре и посъбрах сили и желание за работа. Още малко съм в отпуск, след това - пълен екшън. 

Зарадва ме посрещането тук, в blog.bg, от няколко от потребителите, забелязали отсъствието ми. Надявам се да не ги разочаровам. Ще се опитам да реализирам една идея за споделяне на опит - ще публикувам статии от типа "10 начини за...", "10 съвета за...", "10 трика за..." и т.н., предимно в inet.blog.bg, тъй като ще са с компютърна насоченост, но може и тук да пусна някои, ако се сетя за тема с некомпютърна насоченост. Първата вече е факт - "10 трика за по-бързо сърфиране в интернет". Давайте идеи :-)

А сега предстои една интересна работа - преглед на това как са се справили колегите с главната страница на blog.bg, докато ме нямаше :-))

EDIT: Забравих да постна линкове към миналогодишните снимки от Елените и Несебър. Толкова си ги харесвам, че тази година почти нямах стимул да снимам нови:

- Елените и Несебър
- Елените през Ноември


Тагове:   море,   път,   Отново,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sunflower - Едно срамежливо здрасти ...
21.08.2006 14:42
от една новачка. :) От интернет малко разбирам и нямаше да се обаждам, но ... много се изкефих на коментара ти за Ошо :)))) Много съм съгласна за резервите и ... за егото. :)
цитирай
2. charovnabg - Hi Geo
21.08.2006 14:43
Страхотни снимки....
Аз това лято ще пропусна нашето море заради едно съседско.
Но така не ме бива в снимането!!!! -
По няколко ленти изщраквам, а единствените свестни снимки, са тези които приятелката ми е направила на мен...
Затова толкова се радвам на тези, които ти си качил.
поздрави.
цитирай
3. geo - @sunflower :-)@charovnabg ...
21.08.2006 14:47
@sunflower :-)

@charovnabg Вземи си дигитален, много по-рентабилно е. Вече има доста добри любителски дигитални фотоапарати за по 350-400 лв. Конкретно моите снимки са с Kodak Easyshare LS753. Радвам се, че са ти харесали снимките :-)

P.S. Виж редакцията на постинга ми, сложих линкове към миналогодишните снимки.
цитирай
4. jvt - Отново с удоволствие...
22.08.2006 21:42
.. разгледах всички снимки. Благодаря ,че ги споделяш. С твоите впечатления и кадри 'обикалям' любими и за сега недостижими места по Родния ни край. С интерес ще следя интересни постинги с много полезна информация от теб. Чудесно е ,че си отново на линия... Далечен поздрав.
цитирай
5. noir - -= N =-
22.08.2006 23:52
Хех, само една седмица ли? На мен ми се стори цяла вечност. Добре дошъл, друже. Определено знаеш как се почива! Поздрави от мен :)
цитирай
6. анонимен - Подмазвайте се келеши
27.08.2006 17:51
с келеши на админа...

Ха-ха

Поздрави
цитирай
7. viki02 - Колкото до Ошо,
01.10.2006 02:51
определено, верни неща много има. Днес цяла вечер четох от Ошо, че скромният човек е подтиснал егото си напълно, и като че себе си даваше за пример! ;-))) И за разликите между скомен, срамежлив и стеснителен.
Иначе за егото му доста хора са на това мнение. Аз още се въздържам, но допускам , че сте прави. Нямам доказателства в тази насока.
цитирай
8. geo - Чета
22.09.2007 18:37
Йога - Наука за душата (Алфа и Омега), отново на Ошо, нищо общо с първата книга, много много добра книга...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: geo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2619704
Постинги: 190
Коментари: 768
Гласове: 1921