Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2006 19:56 - Завръзката вече приключи, започва екшъна!
Автор: geo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3548 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.03.2006 20:03


Естествено, става въпрос за събитията около 11 септември 2001 г.

Първо да въведем новото лице на сцената, така наречения 20-ти камикадзе Закариас Мусауи. Да видим какво ни казва НетИнфо, които цитират международните информационни агенции:

Ройтерс - 01.10.2002 - Федерален съдия отлага процеса на обвиняемия за атентатите Закариас от януари за юни. Причината е постъпило оплакване от страна на Мусауи поради огромното количество материали, които трябва да прегледа и от прекъсването на подготовката му за процеса. Закариас се защитава сам, забележете!

Монд, Либерасион, Фигаро - Мусауи осъден да има адвокати. Единственият обвиняем за атентатите от 11 септември безуспешно е поискал да се защитава сам. По времето на атентатите Закариас Мусауи е бил в затвора в Минаполис, Минесота. 

Забележете. Вече е бил в затвора.

Ето и един интересен цитат: "В началото, когато той направи признание, в което се представи като свързан с "Ал Кайда" и желаещ да упражни агресия спрямо САЩ, федералният съдия му обърна внимание, че той всъщност се обявява за виновен с това изявление и рискува смъртна присъда.

Не съм сигурен доколко Мусауи е взел под внимание това, още повече, че той неведнъж е демонстрирал странно поведение, и не знам доколко е осъзнал какво става, но адвокатът му е налице, за да го защитава."

Странно поведение? Мазохистични наклонности и самопризнания? Но нека продължим нататък.

Radio France International: Французин си призна за атентатите на единадесети септември. Закариас Мусауи се е признал за виновен и по шестте обвинения във връзка с атентатите от 11 септември 2001 г. в Ню Йорк и Вашингтон.

"Мусауи е подписал декларацията и е добавил "20-ят пилот" - думи, с които той редовно се подписва в посланията си до съда, съобщава още РФИ-България." - това ми звучи театрално.

Ето какво имаме от 15.03.2006 г. , ДПА: Отпадат ключови свидетели по делото срещу 20-тия камикадзе от 11.09. Става въпрос за следното: "адвокатката на Федералното авиационно управление е дала на свидетелите си препис от първия ден на заседанието на 6 март и ги е посъветвала какви показания трябва да дадат, което е строго забранено." Съдия Бринкема обявява, че процесът ще продължи, но без показанията на седемте служители на Федералното авиационно управление.

Манипулиране на свидетели? Става интересно...

Ето и днешните новини, 28.03.2006 от АП (Associated Press):
Мусауи призна съучастие в атентатите от 11 септември 2001г. "Казаното от него противоречи изцяло на предишните му показания." Човекът признава, че е щял да отвлече пети самолет заедно с Ричард Райд и да го взвриви в Белия дом на 11 септември 2001 година. "Показанията на французина от марокански произход, които той сам пожела да даде, шокираха съда, когато той разкри неразкривани досега подробности. Казаното от него противоречи изцяло на предишните му показания, че атаката срещу Белия дом е трябвало да бъде извършена по-късно, ако САЩ откажат да пуснат от затвора радикален египетски шейх, осъден за тероризъм."

Сега пък коренна промяна във версията за атентатите...

Не знам, на цирк ли се намирам или? Първо бдителни инструктори, които набеждават за арест пилот, който пък поради това по време на атентатите вече си почива в затвора. После самопризнания, които означават 100% смърт или доживотен затвор. 20-тия пилот? кога би ви хрумнало да се подписвате така театрално, особено след като живота ви виси на косъм (или поне така изглежда) ?!? Следва брутално манипулиране на свидетели, което е само прелюдия към коренната промяна на версията на атентатора чрез самопризнания, 4 години след като е направил първите такива.

И така, какво ли още ще ни предложи театралната трупа на Буш?

P.S. Не знам дали става ясно, затова ще го напиша в прав текст. Закарариас усауи не е нищо по-различно от "Саддам Хюсеин", който хванаха американците. Просто поредния злощастен актьор, който е имал нещастието да се съгласи (или по-скоро е бил принуден) да играе ролята на подсъдим за ужасни престъпления терорист, когото САЩ могат да използват, за държат в заблуда обществото. Когато имат интерес - правят делото интересно и приспиват подозренията. Чарли Шийн започна да говори, Мусауи веднага реши да не остане по-назад, да не бъде надприказван, и запя и той. При това доста по-различна песен от тази, която беше пял в продължение на 4 години.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: geo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2619659
Постинги: 190
Коментари: 768
Гласове: 1921