Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2006 16:49 - Генералите казаха...
Автор: geo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2546 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
най-реалистичният срок за отменяне на задължителната военна служба е 2008-ма година. (Източник) Най-после се говори сериозно и със срокове за отмяната на военната служба и най-после има реална вероятност тя да бъде отменена.

Защо е тази радост, може би ще кажат някои? Кой ще пази сега България? Какви мъже ще ставате, като не сте били в казарма? и т.н. познати ми аргументи, които чувам тук-там, когато се заговори по въпроса.

Радвам се, защото няма да се налага да прекъсвам кариерата си, или учението си, както се случи на някои магистри, за да ходя 6 месеца и да правя нищо.

България ще я пази несъмнено по-добре обучена и по-добре мотивирана професионална войска. На всичкото отгоре тя ще излиза по-евтино на българския данъкоплатец.

Не смятам, че казармата ти дава нещо, което не можеш да получиш иначе, като изключим сравнително изолирания начин на живот, лишен от доста нормални за всеки човек дейности, както и животът под команда. Не смятам, че някоя от тези два плюса на казармата може да те направи мъж. Ако някой от миналите през казармата смята, че греша, нека ме поправи... 



Тагове:   казаха,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: geo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2628191
Постинги: 190
Коментари: 768
Гласове: 1921