Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2006 16:53 - Разни работи
Автор: geo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4011 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес излязох да подишам въздух. Интересно се получи. Разминах се с Деян от Стар Академи. Пуснал дълга коса до раменете. Предполагам, че това отговаря на желанието му да направи собствена рок група.  А може да е просто опит да стане по-трудно разпознаваем, като в този случай явно не е успял.

Видях едно пернато, каквото никога досега не бях виждал. По-малко от гълъб, по-голямо от врабче, катранено черна перушина и човка в меко-оранжев цвят. Друго особено нямаше, но някак ми хвана вниманието.

Днес разбрах и че съществува "Федерация на анархистите в България". Беше на някакъв плакат против високите цени или нещо от сорта. В началото ми се стори парадоксално. Хем анархисти - непризнаващи власт над тях и стеремещи се към някаква абсолютна свобода, хем пък са се обединили в някаква федерация.

Потърсих в гугъл инфо, за самата федерация нищо съществено, но за анархизъм ми излязоха полезни линкове. Стана ясно, че анархистите отричат властта на държавата и смятат, че всичките й функции могат да се поемат от федерации "АНАРХИЗЪМ: Политическа идеология, която отрича всяка власт, най-вече държавната, както и политическити борби и ролята на политическите партии. Бори се за абсолютна свобода на индивида, за създаване на федерации на автономни асоциации на производители."

Явно и най-непокорните признават нуждата от някаква организация...



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: geo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2625934
Постинги: 190
Коментари: 768
Гласове: 1921